WAT


DAG VAN DE WETENSCHAP GAAT DIGITAAL!


Groot nieuws: de Dag van de Wetenschap gaat digitaal! Zo tackelen we de corona-restricties en kan alles zeker doorgaan. En het is meteen de geknipte manier om onze feestelijke 10e editie nog wat specialer te maken.
Op zondag 22 november 2020 katapulteren we van op ons digitale platform een flinke lading wetenschap en technologie recht de huiskamer in. Zo bereiken we dit jaar een nóg breder publiek.

Wat, hoe, waar?


Het doel blijft hetzelfde: zoveel mogelijk mensen fascineren, informeren en inspireren.
Maar de manier waarop we dat doen is dit jaar lichtjes anders. De knappe koppen uit onze universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, onderzoeksinstellingen en bedrijven verzamelen zich deze keer op een online platform. Daar overdonderen ze iedereen met straffe digitale formats - van livestreams, over podcasts, tot digi-quizzen.


Jaarthema: duurzaamheid!


Ook de Digitale Dag van de Wetenschap heeft zijn eigen jaarthema. Dit keer richten we de spots op het duurzame karakter van wetenschap en technologie. Denk aan efficiëntere hulpmiddelen, groene energieoplossingen, innovatieve bouwmaterialen of aan digitale toepassingen die activiteiten op afstand - zonder milieuonvriendelijke verplaatsingen dus - mogelijk maken (jep, net zoals de Dag van de Wetenschap zelf).

Klaar om vanuit je luie zetel mee te bouwen aan een blijvend betere wereld?

 

"Dag van de Wetenschap zet jaarlijks de spotlight op onze fantastische onderzoekers en slimme innovaties. Ook om de uitdaging van het klimaat aan te pakken, rekenen we voor oplossingen op onze wetenschappers en de sterk innovatieve sectoren. Ik kijk er naar uit om me samen met vele Vlamingen te laten onderdompelen tijdens de Digitale Dag van de Wetenschap."

Hilde Crevits, viceminister-president en Vlaams minister van Innovatie, Economie, Werk, Sociale Economie en Landbouw

“Wetenschap en technologie maken ons leven elke dag weer een beetje beter. We genezen gevaarlijke ziektes, ontrafelen klimaatgeheimen en versterken ons met slimme technologische hulpmiddelen. En dan staan er ons nog een heleboel innovaties te wachten. Ook de volgende jaren zullen onze STEM’ers hun stempel drukken op onze maatschappij!”
 
Frank Deboosere, weerman VRT en peter van de Digitale Dag van de Wetenschap


De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die van de Dag van de Wetenschap een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.